Jong Ajax stelt teleur tegen Emmen

Jong Ajax heeft in duel met FC Emmen teleurstellend gelijk gespeeld. De nummer drie van de Jupiler Leauge moest winnen om in te kunnen lopen op de tevens gelijkspelende koploper NEC. Ondanks een mooi doelpunt van Noa Lang werd er gelijkgespeeld in Emmen.

Het duel begon erg goed voor de formatie van Michael Reiziger. Na vier minuten werkte verdediger Veendorp de bal in zijn eigen doel. Zodoende kwam Jong Ajax op een 0-1 voorsprong. Echter werd er helaas geen gebruik gemaakt van het vroege kerstcadeau van de Emmenaren, Jong Ajax verloor het initiatief en kreeg zodoende in de dertiende minuut alweer de 1-1 te verwerken. Vervolgens hield Emmen het initiatief, en scoorde het in de 41ste minuut de 2-1.

In de tweede helft bleef Emmen de bovenliggende partij, de 3-1 lag meer voor de hand dan de gelijkmaker. Echter was daar dan de in de rust ingewisselde Noa Lang met een heerlijk doelpunt in de 78ste minuut. Het doelpunt bepaalde de stand en daarmee de eindstand op een matig gelijkspel voor de Amsterdammers.