Siem de Jong: “Laatste weken kon ik gelukkig belangrijk zijn”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax kwam niet erg goed voor de dag tegen Willem II, maar gelukkig was daar de inmiddels gouden invaller Siem de Jong om zijn ploeg te redden. Na een fraaie aanval kon de middenvelder de 1-2 binnenschieten. “Ik stond weer op de goede plek en het was een belangrijk moment. De laatste weken kon ik gelukkig weer belangrijk zijn”, zegt De Jong tegen de NOS. Ajax wist de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Speelminuten

Siem de Jong laat zich van zijn goede kant zien, maar moet het vooralsnog doen met invalbeurten. Maar daar neemt hij geen genoegen mee. “Nee natuurlijk niet. Je wilt altijd spelen. Ik zal het moeten doen met de minuten en wedstrijden die ik krijg. Ik moet laten zien wat mijn sterke punten zijn en de laatste wedstrijden heb ik dat bij vlagen laten zien.

Normaliter pronkt Ajax met zijn jonge middenvelders. Dan valt De Jong met zijn leeftijd een beetje buiten de boot als ‘oude garde’. Dat betekent echter niet dat zijn loopvermogen steeds minder wordt. “Ik ben een middenvelder die altijd wel box-to-box heeft gespeeld. Ik moet nu mijn minuten gaan pakken zodat ik dat 90 minuten lang kan volhouden”, weet De Jong.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/siem-jong-laatste-weken-kon-gelukkig-belangrijk/