Ajax Jeugd: Ajax O17 boekt eenvoudige zege op FC Twente O17

Na de mini-Klassieker werd er nog een wedstrijd op Sportpark de Toekomst afgewerkt: Ajax O17 tegen FC Twente O17. Veel jeugdteams uit de bovenbouw waren, onder andere wegens interlandverplichtingen, een weekend vrijaf qua wedstrijden.

Ajax O17 begon – wederom – met John Heitinga en Frank Peereboom aan het roer. De twee O19-trainers nemen de taken op zich sinds het vertrek van Gery Vink. Er is nog altijd geen vervanger gevonden, waardoor het tweetal de O17-selectie tegen Twente onder hun hoede nam. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Ajacieden op voorsprong. Aanvoerder Liam Van Gelderen kopte een corner van Kenneth Taylor binnen. Vlak voor rust verdubbelde Ryan Gravenberch met een mooie vrije trap de score. Na rust kwam Brian Brobbey, die even daarvoor zijn eerste doelpunt voor Ajax O19 had gescoord, binnen de lijnen. De sterke spits stond amper op het veld toen hij op aangeven van Nordin Musampa de 3-0 wist te maken.

Wedstrijdverloop:‘9. 1-0 Van Gelderen’25. 2-0 Gravenberch’68. 3-0 Brobbey