Wöber: 'Als het voetballend niet lukt, moet je vechten'

Bron: www.ajaxlife.nl

Winnen zonder tegentreffer en scoren: 'Max' had in Friesland alle reden om te stralen.

Maximilian Wöber meldt zich na Heerenveen-uit (0-4) met een prettig gevoel bij de nationale ploeg van Oostenrijk. De negentienjarige verdediger was basisspeler, hield de nul en scoorde zijn eerste doelpunt voor Ajax.

Door Sander Zeldenrijk

Over de broodnodige zege in Friesland was de Oostenrijker kort en duidelijk tegenover Ajax Life. “Dit was een lastige wedstrijd voor ons. We konden niet echt ons eigen spel spelen en moesten vaker dan we wilden de lange bal hanteren. De twee doelpunten van David (Neres) waren het breekpunt. In de tweede helft wilden we niets riskeren en scoorden we vanuit de omschakeling nog twee goals.”

Kritiek van de achterban, een hoofdtrainer die onder vuur ligt en al vijf punten achterstand op de koploper. Het belang van de driepunter in het Abe Lenstra Stadion was de nieuweling, die nog maar weinig speeltijd in Ajax 1 kreeg, vooraf heel duidelijk. “Die druk was voelbaar. We moesten winnen. Heerenveen had nog geen wedstrijd verloren. Dit is erg lekker. We hebben de opgaande lijn nu hopelijk te pakken.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22594

Gegevens