Cvitanich: 'Ajax is mooi, maar Nice blijft mijn club'

Bron: www.ajaxlife.nl

Cvitanich presteerde in Nice beter dan in Amsterdam.© Pro Shots

Dario Cvitanich (33) speelde voor Ajax en Nice. Daar waar velen de kansen voor beide ploegen vanavond op fiftyfifty schatten, is de Argentijn een stuk concreter. “Het is een mooi en spannend affiche, maar ik verwacht dat Nice zich kwalificeert,” aldus de oud-Ajacied.

Nee, mooie herinneringen bewaren de fans en de Dario Cvitanich zelf niet aan zijn Ajaxperiode. Zo begon de spits (waar Ajax in 2008 zo'n 7,5 miljoen euro voor betaalde) als bankzitter achter Klaas Jan Huntelaar, maar wist hij ook na het vertrek van The Hunter naar Real Madrid nooit te overtuigen.

Blessures en verhuurperiodes resulteerden na 42 wedstrijden voor Ajax in een transfer naar OGC Nice in 2012. Cvitanich kende in Zuid-Frankrijk een uitstekend debuutseizoen. Hij scoorde er 22 keer in 32 duels, pakte individuele prijzen en werd een populaire speler.

Inmiddels zit de aanvaller weer in Argentinië, waar hij na omzwervingen in Mexico en Miami bij zijn oude club Banfield actief is. Grote kans dat hij - met een resterend eenjarig contract - daar zijn loopbaan ook beëindigt.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22167