Ajax ‘B’ speelt gelijk tegen beloften Olympique Lyon

Het ‘B’ elftal van Ajax heeft het eerste oefenduel met jong Olympique Lyon met een 2-2 gelijkspel afgesloten.Met een aantal eerste elftal spelers nam Ajax het in Frankrijk op tegen het beloften elftal van de Franse grootmacht.

De eerste helft was voor de beloften van Lyon, Ajax kwam niet aan zijn spel toe en het was dan ook Lyon die de kansen kreeg. Met name Aldo Kalulu (21) viel op aan de kant van de Fransen. Het was dan ook de Franse aanvaller die tekende voor de 1-0. Na 42 minuten profiteert hij van de kans die hem geboden wordt 1-0. Verder dan twee kansjes voor Huntelaar kwam Ajax niet.

In de tweede helft is het Ajax die de touwtjes in handen neemt. Olympique Lyon komt niet verder dan een aantal ongevaarlijke uitbraken. Na 53 minuten neemt Frenkie de Jong de bal over en zet Cerny aan het werk. De Tsjech schuift de bal netjes langs de doelman op, 1-1. De kansen stapelde zich op voor de ploeg van Marcel Keizer, maar het wachten was op de 66ste minuut toen Ajax door een afstandsschot van De Jong op 1-2 kwam. Frenkie de Jong liet zien dat hij klaar is voor een kans in Ajax 1. De 20-jarige middenvelder sprong samen met Kalulu in het oog.