Van der Sar baalt van oefenpotjes achter gesloten deuren

Bron: www.ajaxlife.nl

Sar biedt een opening om vaker supporters uit te nodigen. © Pro Shots

Het lijkt wel een soort modeverschijnsel: oefenwedstrijdjes achter gesloten deuren. Ook Ajax komt zeker twee maal voor lege tribunes in actie. Niet omdat de club het zelf graag zo wil. Edwin van der Sar baalt er juist van dat ‘pezen in de provincie’ verleden tijd lijkt.

Dit keer zijn Paok Saloniki en Hull City tegenstanders waarbij geen burgemeester staat te springen om die wedstrijd in zijn gemeente te laten organiseren. “We zijn de laatste jaren in Epe en Hardenberg geweest, maar er zijn steeds meer burgemeesters die het lastig vinden,” aldus Van der Sar.

De algemeen directeur van Ajax doet zijn uitspraken tijdens een rondetafelgesprek met diverse media, onder wie Ajax Life, en waarbij ook Marcel Keizer is aangeschoven. Het liefst zou Van der Sar oefenwedstrijden spelen in het bijzijn van supporters.

“Een speler wil na een mooie actie graag applaus, dat is veel leuker dan spelen op een lege Toekomst. We willen ook naar onze supporters toe. Niet iedereen heeft het geld of de kans om kaartjes of een seizoenkaart te kopen. We willen dat mensen de club kunnen steunen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22067