Clement vertrekt naar Reading en wordt herenigd met Stam

Clement kan in ieder geval zeggen dat hij Europa League heeft gespeeld met Ajax. © Pro Shots

Het waren vier mooie wedstrijden en daarmee gaat het boek Pelle Clement bij Ajax dicht. De aanvaller vertrekt naar Engeland en gaat voetballen bij Reading, de club van trainer Jaap Stam.

Clement maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Uit bij Kozakken Boys (1-6), in de zestiende finales van het bekertoernooi, mocht hij in de rust invallen. Clement maakte direct twee doelpunten. Vervolgens speelde hij nog drie wedstrijden waarin hij nog een keer scoorde.

Door een liesblessure stond Clement een groot deel van de tweede seizoenshelft aan de kant. Hij maakte in april zijn rentree in Jong Ajax, maar kreeg geen minuten meer in het eerste.