Ajax O19 heeft titel binnen handbereik na zege op AZ

Ajax O19 heeft woensdagmiddag met 2-0 gewonnen van AZ O19. Op het sportcomplex van AZ scoorde Noa Lang twee keer voor de ploeg van Aron Winter. Door de zege is Ajax uitgelopen naar negen punten voorsprong op de nummer twee, PSV. De Eindhovenaren hebben nog wel één wedstrijd te goed.

Noa Lang zette O19 na een klein halfuur spelen op voorsprong. Even daarvoor waren Boultam, Nunnely en diezelfde Lang al dicht bij een treffer. Enkele minuten na de 0-1 scoorde Jasper ter Heide bijna de 0-2. De bal werd echter goed gered door doelman List.

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers alsnog op een 0-2 voorsprong. Iets tegen de verhouding in schoot Lang zijn tweede doelpunt van de middag binnen. De komende weken speelt Ajax nog twee wedstrijden in de competitie: thuis tegen Feyenoord en uit tegen NEC. Mocht PSV komende zaterdag niet winnen, dan is Ajax op die dag al kampioen.

Wedstrijdverloop:’28. 0-1 Lang’59. 0-2 Lang

Opstelling Ajax O19:De Lange; Matusiwa, Sidoel, Kemper, Bakboord; Ter Heide, Lang, Boultam; Lopez, Flemming, Nunnely.