Ajax O19 boekt eenvoudige zege op Sparta R’dam

Ajax O19 heeft op Sportpark de Toekomst met 3-0 gewonnen van Sparta Rotterdam O19. De Amsterdammers verstevigden daarmee de koppositie in de kampioenspoule. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het team van Aron Winter zes punten voorsprong op nummer twee PSV.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Darren Sidoel, die een corner van Ché Nunnely goed binnenkopte. Ajax kreeg in de eerste helft wel wat kansen, maar het lukte niet om de bezoekers nog meer pijn te doen voor rust.

In de tweede helft verdubbelde Ché Nunnely na ruim een uur spelen de score. De snelle buitenspeler kwam oog in oog met de doelman te staan en rondde koeltjes af. Vlak na de 2-0 bracht Winter een debutant in de ploeg: Sven Botman. De aanvoerder van Ajax O17, dat vorige week kampioen werd, verving Jasper Ter Heide. Een kleine tien minuten later maakte de verdediger zijn debuut compleet door een voorzet bij de tweede paal in te koppen: 3-0.

Wedstrijdverloop:’33. 1-0 Sidoel’66. 2-0 Nunnely’77. 3-0 Botman