Oranje verliest opnieuw, Seedorf benoemd tot bondsridder van de KNVB

Het Nederlands Elftal heeft zich na de zeperd tegen Bulgarije niet weten te herstellen. In de Amsterdam Arena ging de ploeg met 1-2 onderuit in de vriendschappelijke interland tegen Italië. Oranje kwam in de tiende minuut nog wel op voorsprong  via een eigen doelpunt van Alessio Romagnoli. Een minuut later was het echter alweer gelijk. Eder maakt de 1-1 en niet veel later nemen de Italianen ook de voorsprong. Bonucci zorgde voor de 1-2 wat tevens ook de eindstand was.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Clarence Seedorf bedankt voor zijn diensten voor Oranje. Seedorf speelde negen jaar terug zijn laatste interland. In zijn interlandcarrière kwam de meeste succesvolle clubvoetballer van Nederland – vier keer winnaar van de Champions League – tot 87 interlands. De eerste vijf speelde hij toen hij bij Ajax voetbalde. Andere bekende bondsridders zijn onder andere Frank de Boer, Edwin van der Sar en Frank Rijkaard.

Bron: Ajax.nl