Jong Ajax verliest nipt van De Graafschap

Jong Ajax heeft het uitduel met De Graafschap met 3-2 verloren. De beloften kwamen op achterstand, kwamen terug in de eerste helft, maar verloren vervolgens door een hattrick van Anthony van der Hurk. Dit ondanks de aanwezigheid van David Neres en vier andere leden van de A-selectie.

Jong Ajax stichtte het eerste gevaar van de wedstrijd via Mateo Cassierra. De Colombiaan kon uit een hoekschop vrij inkoppen, maar zag zijn inzet makkelijk gekeerd worden door keeper Filip Bednarek. Een paar minuten later was De Graafschap effectiever. De degradant van vorig seizoen scoorde dankzij Van den Hurk, die een lage voorzet behendig binnenschoot.

De beloften hadden echter niet lang nodig om weer langszij te komen. Vaclav Cerny werd fraai weggestuurd door Noussair Mazraoui, kapte de keeper uit en schoot daarna knap binnen in de korte hoek. Tien minuten voor tijd kwam Jong Ajax zelfs op voorsprong, nadat een geweldige aanval werd afgemaakt door Frenkie de Jong. Neres, die mocht ‘debuteren’ bij Jong Ajax, stond met Cassierra aan de basis van de goal.