Bosz: “Ik heb tegen Vitesse een goede Ziyech gezien”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Trainer Peter Bosz is tevreden over Hakim Ziyech. De 23-jarige Ajacied speelt in een andere rol dan bij FC Twente. Daar was het team min of meer opgebouwd rond Ziyech, maar bij Ajax heeft de middenvelder een andere rol en functie.

De transfer kwam echter niet uit de koker van Bosz. “Ik heb niet om Ziyech gevraagd. Wij hadden al heel veel middenvelders. Op het moment dat je Ziyech haalt, moet er een jongen afvallen. Maar ik ben zeer tevreden over Hakim. Ik ben het er niet mee eens dat hij minder is dan in zijn tijd bij Twente. In Polen speelde hij misschien wat minder. Bij Twente was hij vooral rechtsbuiten, hij dacht alleen maar uit balbezit”, zegt Bosz in het programma Studio Voetbal. “Met name de passingen en het diepspelen zijn de kwaliteiten van Hakim. Ik heb tegen Vitesse een goede Ziyech gezien en daar ben ik heel blij mee.” Ajax heeft de afgelopen transferperiode de middenvelders Gudelj en Bazoer laten gaan, maar dat ‘tekort’ wordt weer snel aangevuld. “Er komen een heleboel jonge jongens aan. Nouri, Van de Beek, De Jong, De Ligt en Eiting, dat is gewoon pure kwaliteit.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/02/20/bosz-ik-heb-tegen-vitesse-een-goede-ziyech-gezien/