Tweede oefenduel levert forse winst op: 1-5

Ajax heeft het tweede oefenduel in Portugal overtuigend met 1-5 gewonnen van RB Leipzig, de revelatie van de Duitse Bundesliga momenteel. Amin Younes wist drie keer het net te vinden terwijl ook Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi een doelpunt wisten te scoren.

Trainer Peter Bosz had afgelopen week een gesprek met Amin Younes en daarin kwam naar voren dat het bij Younes allemaal iets beter moet in de tweede seizoenshelft. De kleine buitenspeler had het begrepen want hij was bij alle drie de doelpunten voor rust betrokken, twee keer als afmaker en een keer als aangever op Kasper Dolberg. Na rust ging Younes vrolijk verder en bracht hij Ajax op een 0-4 voorsprong tegen de huidige nummer twee van de Bundesliga. De 1-4 van Leipzig werd rap door Anwar El Ghazi beantwoord. De buitenspeler kopte een vrije trap van Ziyech in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 1-5. Zondag vliegt Ajax terug naar Amsterdam en gaat het vizier richting de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op zondag 15 januari.

Bron: Ajax.nl