Geen mededogen vanuit Ajax om marginale rol Serero

Bron: www.ajaxlife.nl

Serero is bij Ajax volledig uit beeld geraakt. © Pro Shots

Peter Bosz heeft nogal wat veranderd ten opzichte van het tijdperk-Frank de Boer. Maar Thulani Serero heeft niet eens de kans gehad om zich te bewijzen. Veel fans vinden het niet eerlijk dat hij meetraint met Jong Ajax, maar de directie houdt voet bij stuk.

Het leukste van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is niet het presenteren van de jaarcijfers, maar de rondvraag. Dan worden er af en toe vragen gesteld die je niet verwacht, of er volgt goedbedoeld maar bijzonder advies voor de beleidsbepalers.

Ook de situatie rondom Serero kwam er sprake. De middenvelder, afkomstig van Ajax Cape Town, moest deze zomer na vijf seizoenen, zijn rugnummer inleveren en traint sindsdien met Jong Ajax. De laatste jaren ging het vaker mis met spelers die beschikten over een aflopend contract.

Kan Ajax niet op iets chiquer met deze spelers omgaan, zo luidde de vraag. “We hebben ervoor gekozen om Serero niet in onze selectie op te nemen,” steekt Marc Overmars van wal tijdens de beantwoording. “We wilden doorstroming hebben.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20769