Ajax O19 boekt ruime zege op ADO Den Haag

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een overtuigende zege geboekt op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. In de Hofstad werd het 5-1 voor de Amsterdammers. Kaj Sierhuis (3), Justin Kluivert en Mees de Wit waren de doelpuntenmakers.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na een halfuur spelen. Kaj Sierhuis kreeg de bal rond de zestien en schoot de bal vervolgens laag in de hoek. Vlak voor rust verdubbelde hij de score vanaf elf meter.

Direct in de tweede helft was het weer raak voor Sierhuis. De spits completeerde daarmee zijn hattrick. Twintig minuten voor tijd leek ADO de spanning wat terug te brengen in de wedstrijd door via een mooie lob doelman Nick Plomper te verschalken. Dat was echter van korte duur, want tien minuten voor tijd schoot Mees de Wit Ajax op een 4-1 voorsprong. Nog geen drie minuten later tekende Justin Kluivert met een prachtig schot voor de 5-1.

Mooi moment was de rentree van Darren Sidoel, die na lang blessureleed weer minuten kon maken.

Wedstrijdverloop:’31. 0-1 Kaj Sierhuis’44. 0-2 Kaj Sierhuis (Penalty)’49. 0-3 Kaj Sierhuis’72. 1-3 ADO Den Haag’81. 1-4 Mees de Wit’84. 1-5 Justin Kluivert