Ajax tegen verdedigend Panathinaikos: “Zullen spel moeten maken”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax trof Panathinaikos al eerder in 1971 en 1996. Toen betrof het een Europa Cup Finale en een halve finale Champions League. Vanavond staan de twee ploegen tegen over elkaar in de poulefase van de Europa League. Ajax zal zich deze keer niet aanpassen. Iets wat Ajax-trainer Peter Bosz enkele weken geleden wel deed tegen PAOK Saloniki (1-2).

“Dat lijkt me nu niet nodig”, zegt Bosz tegen de NOS. “We gaan uit van eigen kracht. Net als PAOK voetbalt waarschijnlijk ook Panathinaikos met vijf verdedigers. We zullen het spel dus moeten maken. Dat willen we ook.” Bosz wil nu toewerken naar een vast elftal. Tegen Go Ahead Eagles en Vitesse stond, op miljoenenaankoop Hakim Ziyech na, dezelfde basisteam in het veld. “Waar ik zelf van houd: op een gegeven moment wil je vastig­heid. Daar ben ik naar op zoek, naar balans in je elftal en dan vooral op het middenveld.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/15/ajax-tegen-verdedigend-panathinaikos-zullen-spel-moeten-maken/