Ajax A1 boekt ruime zege in Volendam

© Proshots

Ajax A1 heeft dinsdagavond de tweede competitiezege geboekt. In Volendam werd de plaatselijke FC met 6-0 verslagen. Justin Kluivert (2x), Mees de Wit (2x), Martijn Kaars en Kaj Sierhuis waren trefzeker voor de ploeg van Aron Winter.

In het Kras Stadion begonnen de talenten voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Mees de Wit kon de bal op aangeven van Justin Kluivert makkelijk afwerken. Na ruim tien minuten spelen versierde Kluivert een strafschop, die hij zelf verzilverde. Enkele minuten later raakte Ajax in één aanval twee keer het houtwerk. Sierhuis dacht uit de rebound te scoren, maar hij stond buitenspel. In de 18e minuut scoorde Mees de Wit zijn tweede doelpunt van de avond, weer op aangeven van Kluivert. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van de absolute uitblinker: Kluivert. De 18-jarige aanvaller schoot de bal laag achter de Volendamse-doelman.