Ajaxvrouwen winnen ook topper tegen PSV

De Ajaxvrouwen staan na twee op papier lastige wedstrijden op zes punten. © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Na de winstin de seizoensopening op kampioen FC Twente wonnen de Amsterdammers vrijdagavond ook op bezoek bij PSV. De topper in Eindhoven eindigde in 1-2, Loïs Oudemast en Marjolijn van den Bighelaar maakten de doelpunten voor Ajax.

De Ajaxvrouwen schoten goed uit de startblokken. Al na drie minuten was Marlous Pieëte dichtbij een doelpunt, maar de aanvaller kon niet echt lekker uithalen. Dat ging Oudemast een minuut later beter af. De middenvelder strafte een fout in de verdediging van PSV koelbloedig af.

PSV, dat het openingsduel met SC Heerenveen verloor, kwam snel op gelijke hoogte. Michelle Hendriks kopte de bal uit een hoekschop simpel binnen. “Je verwacht dat we rustiger worden na die 0-1,” zei trainer Ed Engelkes op het digitale thuis van Ajax. “Maar dat was niet zo. Dan komt PSV uit een standaardsituatie via hun kleinste speelster op 1-1. Dat mag niet.”