Ajax loot mooie potjes met Standard, Celta en Panathinaikos

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax heeft perspectief, maar moet het waarmaken. © Pro Shots

De loting voor de groepsfase van de Europa League heeft Ajax perspectief gegeven op overwinteren. Dat zou je tenminste zeggen op basis van de tegenstanders. Mooie clubs, geen topploegen. Ajax treft Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos.

Het idee van overwinteren mislukte vorig seizoen en dus kun je er niet heel veel van zeggen, maar we moeten de zaak niet slechter maken dan het is. Dit is een goeie loting. Eentje met perspectief. Celta de Vigo lijkt op basis van een vijfde plek in Spanje de moeilijkste opponent.

Celta hoefde zelfs geen voorronde te spelen, omdat het de plek overnam van Sevilla dat weer eens het toernooi won. Ook Standard Luik hoefde zich niet door een voorronde of play-offs te worstelen. De Rouches wonnen de Beker van Belgie en kregen op die manier een startbewijs.

Grote vraag is wel of het tripje naar Luik een verplichte buscombi wordt. De ontmoeting tussen Feyenoord en Luik leverde vorig jaar nogal wat problemen op en ook de relatie tussen de Belgen en Ajax is niet super.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20282