Ajax stuit in derde CL-voorronde op PAOK Saloniki

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax ontdeed zich in 2010 met grote moeite van PAOK. © Pro Shots

Ajax treft PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Dit is het resultaat van de loting uitgevoerd door de Uefa. De ploeg van Peter Bosz begint in principe 26/27 juli met een thuiswedstrijd, een week later is de return. Dit kan echter nog omgedraaid worden.

PAOK plaatste zich voor de voorronde door in Griekenland de play-offs te winnen, mijlenver achter kampioen Olympiakos Piraeus. Het lijkt een loting die te doen is. Tenminste, sterke opponenten als AS Monaco en FK Rostov worden ontlopen.

Garanties op een plekje in de volgende ronde zijn er uiteraard niet. En laten we ook niet vergeten dat Ajax in de zomer van 2010 grote moeite had om zich te ontdoen van de Grieken. Thuis in de Amsterdam Arena werd met 1-1 gelijkgespeeld, uit werd het met grote moeite 3-3.

Op basis van uitdoelpunten stootte Ajax door, waarna het ook nog eens afrekende met Dinamo Kiev. Dit was ook de laatste keer dat een Nederlandse club zich via de voorronde plaatste voor de groepsfase van het kampioenenbal.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20036