Meijer: 'Westermann kan het achterin neerzetten'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Naar verluidt zou Ajax interesse hebben in de Duitse verdediger Heiko Westermann. De mandekker speelde meer dan driehonderd wedstrijden in de Bundesliga en is daardoor een speler met veel ervaring. Ajax Showtime nam contact op met Erik Meijer, kenner van het Duitse voetbal, en vroeg hem naar de kwaliteiten van de 28-voudig Duits international.

'Het is een harde verdediger, typisch Duits. Hij staat positioneel goed, is tactisch sterk en kan goed koppen', omschrijft Meijer de verdediger. De vraag is vervolgens of Westermann past in het spel van Ajax. 'Hij is niet de snelste en niet wendbaar. Als je wat meer naar voren gaat spelen, heb je snelle mensen achterin nodig. Maar Ajax kan zijn ervaring wel goed gebruiken, dus dan kan je er een snelle man naast zetten om het te compenseren. Als hij de momenten ziet, kan hij het achterin neerzetten en spelers daar op aanspreken', geeft Meijer aan, die de Duitser een echt leiderstype vindt, al moet hij nog wel de Nederlandse taal machtig worden om goed te kunnen coachen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/97705/meijer-westermann-kan-het-achterin-neerzetten