Ajax vrouwen verliezen bekerfinale

De Ajax vrouwen hebben na het landskampioenschap ook de bekerfinale verloren. De wedstrijd in Den Haag werd met 1-0 verloren van ADO Den Haag. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd vlak voor rust gemaakt door ADO-aanvalster Lineth Beerensteyn.

Ajax-coach Ed Engelkes passeerde Tessel Middag en liet Kelly Zeeman op haar positie spelen. Een opvallende keuze omdat Middag het gehele seizoen één van de beste speelsters was geweest en na dit seizoen naar een buitenlandse club vertrekt. Ook Marlous Pieëte en Loïs Oudemast stonden niet in de basis.

ADO Den Haag speelde sterk in eigen stadion en bood Ajax de hele eerste helft goed partij. Lineth Beerensteyn kon door verdedigend geschutter bij Ajax profiteren. Dat was een klap die Ajax niet meer te boven kwam. Na rust probeerde de technische staf door wat omzettingen meer kansen te creëren maar ADO bleef de gevaarlijkste ploeg, vooral uit de counter.

Merel van Dongen was na afloop van de wedstrijd duidelijk: “Dit is een compleet mislukt seizoen. We spelen lang mee voor twee prijzen, hebben mooie momenten meegemaakt maar blijven uiteindelijk met lege handen staan. Dan is het seizoen mislukt.”