Telegraaf: Klaassen wint Gouden Schoen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Davy Klaassen zal begin volgend seizoen de Gouden Schoen ontvangen als Voetballer van het Jaar 2015/2016, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder van Ajax stond bijna het hele seizoen bovenaan en laat Vincent Janssen en Kenneth Vermeer net achter zich.

Het is nieuws is wrang, een dag nadat Ajax tegen De Graafschap de landstitel verspeelde. Voor Klaassen zal het over enkele maanden echter vast en zeker een blijk van waardering zijn. Klaassen nam zijn ploeg maandenlang bij de hand en viel op als veel scorende aanvoerder.

De afgelopen weken kwam de klad er echter in, zo gaf de spelmaker zelf ook toe. In een cruciale fase was de captain het even kwijt, maar dat ging naast de landstitel dus niet ten koste van de Gouden Schoen. Tijdens het Voetballer van het Jaar Gala zal Klaassen de prijs ontvangen. Spelers kregen het hele jaar door cijfers van rapporteurs. Het totaal daarvan, minus de vier laagste cijfers, zorgen voor het eindklassement. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/96531/telegraaf-klaassen-wint-gouden-schoen