Ajax A1 wint in zinderende slotfase van AZ

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de topper tegen AZ gewonnen maar daar zag het een tijd lang niet naar uit op sportpark de Toekomst. De Ajacieden bogen een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning en dus was de euforie groot bij de ploeg van Gery Vink.

Ajax begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam na een half uur spelen op een 0-1 achterstand. Echter konden de toeschouwers vlak voor rust toch nog juichen want het was Nunnely die de stand weer gelijk trok. Na de thee ging het echter opnieuw mis en binnen vijf minuten stond het 1-3 voor AZ. Trainer Vink besloot daarop om vol op de aanval te gaan spelen waarbij De Ligt voor de 2-3 zorgde. Maar het werd nog veel mooier want het duel kende een slotfase om van te watertanden. Justin Kluivert kwam in de ploeg en legde de bal in de 93ste minuut panklaar op het hoofd van Sierhuis: 3-3. In de 94ste minuut was de Houdini-act voltooid toen De Ligt verwoestend uithaalde en de overwinning voor Ajax A1 was binnen.