Ajax vrouwen overtuigend door naar bekerfinale

De Ajax vrouwen speelden gisteravond op Sportpark de Toekomst de halve finale van de KNVB beker tegen PSV. De eerste helft was van beide kanten niet goed. Ajax, dat speelde in een 3-4-3 formatie, bleef slordig terwijl PSV moeilijk tot aanvallen kwam. Na de verlossende 1-0 gingen alle remmen los en konden de speelsters uit Eindhoven zich na een 5-1 nederlaag gaan opmaken voor een lange busreis.

De 1-0 was een hoogstandje van jubilaris Tessel Middag, die haar honderdste wedstrijd voor Ajax speelde. Na een snelle één-twee met Eshly Bakker krulde zij met links de bal de verre kruising in. Het hek bleek vanaf dat moment van de dam want ook Marjolijn van den Bighelaar krulde een bal de kruising in. Eshly Bakker en Mandy Versteegt pikten ook hun doelpuntje nog mee maar het slotstuk was voor Middag, zij maakte haar tweede doelpunt van de avond.

De Ajax vrouwen spelen de bekerfinale in Den Haag tegen het Amsterdamse Buitenveldert of ADO Den Haag. Zij spelen vanavond hun halve finale. Aanvoerder Daphne Koster kwam in blessuretijd in botsing met Ajax-keepster Laura du Ry en klaagde na afloop over duizeligheid en misselijkheid.