Arsenal wint Future Cup 2016

Arsenal heeft in de finale van de Future Cup 2016 Anderlecht verslagen en daardoor beslag gelegd op de beker. De wedstrijd werd in de reguliere speeltijd niet beslist, pas na strafschoppen versloeg Arsenal de Belgen. De Engelse ploeg bereikten de finale ook al na het nemen van strafschoppen, in de halve finale trok FC Barcelona na penalty’s aan het kortste eind.

De finale tegen Anderlecht eindigde in de reguliere speeltijd in 0-0. In de eerste helft toonden beide teams niet het spektakel waarop gehoopt werd. Het waaide hard op De Toekomst en dat had duidelijk zijn weerslag op het spel. De tweede helft leverde iets meer kansjes op, maar ook dat was niet noemenswaardig. Beide ploegen maakten een vermoeide indruk en het was dan ook niet verwonderlijk dat het uiteindelijk op penalty’s kwam.

De Belgen misten de eerste penalty, maar Arsenal deed hetzelfde. Arsenal miste echter ook de tweede penalty, waardoor Anderlecht de Future Cup leek te gaan prolongeren. Doelman Neves stopte echter ook een penalty, waardoor de Londenaren in de race bleven. Pas de zevende penalty was beslissend, De Looze miste, waardoor Arsenal voor het eerst de Future Cup won.