De Boer hoopt dat verlenging PSV goed uitpakt voor Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Is PSV moe of Ajax stijf? Dat is de vraag. © Pro Shots

Alle kleine beetjes helpen, zeker als Ajax op bezoek gaat in Eindhoven. PSV stond midweeks maar liefst 120 minuten tegenover Atlético Madrid voordat het verloor vanaf de strafschopstip. Werkt dat door? Frank de Boer hoopt van wel. Zijn glimlach zegt genoeg.

“Wil je het eerlijk weten,” vraagt de trainer van Ajax nog voor de zekerheid. “Het zal misschien een kleine invloed hebben. Dat weet je nooit, vooraf. Als er eentje voordeel heeft bij de verlenging die PSV speelde, dan zijn wij dat.”

Daar staat weer tegenover dat PSV al op dinsdag in actie kwam en niet op donderdag, omdat het erin was geslaagd de groepsfase van de Champions League te overleven. “Die jongens zijn goed getraind, het levert meestal geen probleem op,” vervolgt De Boer.

Wat ook meespeelt is dat PSV ondanks de uitschakeling werd overladen met complimenten. Je kunt op mindere fraaie wijze worden uitgeschakeld, weet ook De Boer. “Hoeveel procent kans gaven we PSV, 5 procent? Het bleek fifty-fifty. Ik denk dat ze eerder trots zijn dan teleurgesteld.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19458

Gegevens