Ophef over speelgerechtigheid Fischer blijkt rekenfout

Fischer maakte ook nog een doelpunt tegen FC Dordrecht. © Pro Shots

Ophef! Viktor Fischer had niet mee mogen doen met Jong Ajax tegen FC Dordrecht, aldus Dordt. De aanvaller, die scoorde in de met 4-1 gewonnen wedstrijd, speelde namelijk al 21 wedstrijden voor Ajax 1. De Dordtenaren zagen in de regelementen van de KNVB dat veertien wedstrijden het maximum is voor spelers onder de 23.

FC Dordrecht dacht er zelfs aan om protest aan tekenen bij de voetbalbond. Maar helaas voor de nummer veertien van de Jupiler League is om tot het aantal wedstrijden te komen een ingewikkeldere rekensom nodig.

Het gaat namelijk om het aantal basisplaatsen plus het aantal invalbeurten van 45 minuten of langer in de eredivisie en het bekertoernooi. De 21-jarige Fischer stond in totaal twaalf keer in de basis en speelde op bezoek bij Feyenoord en FC Utrecht als invaller een helft mee.