Van der Hoorn en Viergever mogen niet weg van De Boer

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-coach Frank de Boer is niet bang om vier verdedigers op de reservebank te zetten. John Heitinga, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn en Nick Viergever zaten meer dan eens  gebroederlijk samen op de bank.

De laatste twee hebben aangegeven in de winterstop graag hun heil ergens anders te zoeken. De Boer begrijpt het maar hoopt toch dat Van der Hoorn en Viergever zullen blijven. “Ik kan het begrijpen dat Van der Hoorn wil vertrekken”, aldus de trainer vandaag op de persconferentie. “Hij traint op het hoogste niveau, maar hij speelt niet op het hoogste niveau. Aan het begin van het seizoen deed hij het erg goed, maar Veltman uiteindelijk ook. Van mij mag hij niet weg, want we hebben ook geen directe vervanger voor hem. We willen kampioen worden en dat doen we graag met Mike van der Hoorn”, gaat De Boer verder over zijn onmisbare reserve. Zelfde laken een pak voor Viergever. “Ik wist dat Riedewald goede kwaliteiten herbergt, maar we hadden niet de zekerheid dat hij dat constant kon laten zien. Daarom hebben we Nick Viergever, die wanneer hij speelt, zijn plek goed inneemt”, besluit de trainer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/12/18/van-der-hoorn-en-viergever-mogen-niet-weg-van-de-boer/