Doelpuntrijke wedstrijd levert Jong Ajax een punt op

Leuke avond, zes doelpunten, publiek grote winnaar. © Toin Damen

Drie keer scoren is meestal genoeg om een overwinning te boeken. Maar er golden maandag voor Jong Ajax andere wetten. Er werd twee maal een voorsprong ingeleverd, waardoor het bezoek aan Jong PSV eindigde in 3-3.

De ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. Doelman Andre Onana had geen antwoord op een kopbal van Aleksandar Boljević, maar even later pegelde Aschraf el Mahdioui de gelijkmaker binnen vanaf een metertje of twintig.

De speler met de meeste faam op het veld was Ricardo van Rhijn. Hij maakte zijn status soms waar, maar soms ook niet. Het ene moment stond hij verdedigend te slapen, het andere moment kopte hij Jong Ajax op voorsprong. Dat deed de rechtsback uit een corner, die hij zelf had afgedwongen na een schot op doel.

Ondanks de voorsprong gaven de Jong Ajacieden voldoende kansen weg, maar het was aan PSV'er Steven Bergwijn en reddingen van Onana te danken dat de 2-2 niet al kort na rust verscheen. Het bleek wel slechts uitstel van executie. Sven van Blummel was dit keer de gevierde man op De Herdgang.