SV Ajax: 'Vooral jammer dat Jonk weg is'

Bron: www.ajaxlife.nl

Jonk maakte zich sterk voor de levensader van de club: de jeugd. © Pro Shots

Gedoe bij de club, dat is voor niemand goed. De huidige onrust bij Ajax, met het vertrek van hoofd opleiding Wim Jonk en de vermeende belangenverstrengeling van Marc Overmars, zorgt voor een hoop negativiteit. “Het is vooral jammer dat Wim Jonk weg is,” aldus Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax.

Wat we van de buitenkant kunnen zien, gaat het inderdaad best goed met de jeugdopleiding. De huidige A1 doet het Europees uitstekend en er staat een aardig groepje talenten te wachten om de stap te maken naar de A-selectie.

Dan lijkt het er toch op dat Jonk behoorlijk werk heeft verricht. Met zijn vertrek gaat er een hoop vakkennis verloren die voor de club broodnodig is. De jeugd is nog steeds de levensader van de club.

De breuk tussen de Volendammer en Ajax zal dus niet zozeer liggen in de resultaten van Jonk als hoofd opleiding. “Wij kunnen als supporters niet kijken in de interne werkafspraken tussen bijvoorbeeld Jonk en de andere leden van het technisch hart,” zegt Dekker.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18640