Milik en Polen zijn zeker van startbewijs EK

Bron: www.ajaxlife.nl

Er gaan nog niet veel Ajacieden naar het EK, maar Milik is erbij. © Pro Shots

Arek Milik en Polen zijn erbij en dat is prima. Polen plaatste zich zondag voor het EK door in de afsluitende groepswedstrijd met 2-1 te winnen van Ierland. Daarmee werd een plekje bij de eerste twee in de groep veiliggesteld.

Milik was zelf niet van de partij. De spits van Ajax raakte geblesseerd tijdens het uitduel met Schotland (2-2), dat een paar dagen eerder werd gespeeld. Het is zelfs de vraag of het niet een paar weken gaat duren voordat Ajax weer een beroep op hem kan doen.

Zonder Milik kwam Polen twee keer op voorsprong, maar de eerste marge werd nog uit handen gegeven. Grzegorz Krychowiak en Robert Lewandowski – wie anders? – zorgden voor de goals, tussendoor deed Jonathan Walters vanaf de strafschopstip nog iets terug.

De Ieren hadden geen 2-2 mogen maken in de slotfase. Als dat was gebeurd, waren de Polen tot de play-offs veroordeeld. Het bleef dus tot het laatste moment spannend, maar daarna konden de Polen dan ook echt opgelucht ademhalen en de vliegtickets naar Frankrijk boeken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18417

Gegevens