VI: ‘Ruildeal met Willem II tussen Andersen / De Jong bijna rond’

Bron: ajaxfanzone.nl

Frenkie de Jong, het grootste talent van de Tilburgse club vertrekt naar Ajax. Willem II heeft op zijn beurt voor de rest van het seizoen de beschikking over Ajacied Lucas Andersen. Hij komt op huurbasis naar Tilburg. Gesprekken hierover tussen Ajax en Willem II zijn zo goed als beklonken. Dit bevestigen bronnen tegenover Voetbal International. Willem II en Ajax zitten vrijdag aan de onderhandelingstafel en in de middag zullen de laatste details worden afgerond. In eerste instantie wilden de Tilburgers het talent behouden, maar De Jong wenste zelf niet bij te tekenen bij De Tricolores.

De 18-jarige De Jong tekent een contract voor drie jaar bij Ajax. De Jong blijft mogelijk de rest van dit seizoen nog wel – op huurbasis – bij Willem II. Met het aantrekken van middenvelder De Jong troef Ajax onder meer psv af. Ook de Eindhovense club had interesse en leek lange tijd de beste papieren te hebben. De Jong gaf echter de voorkeur aan Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/08/21/vi-ruildeal-met-willem-ii-tussen-andersen-de-jong-bijna-rond/