Dag 3: Trustfull laat zien waarvoor hij is aangetrokken

Bron: www.ajaxlife.nl

Trustfull was nadrukkelijk aanwezig op de derde training in Oostenrijk.© Pro Shots

De spelersgroep van Ajax was op de derde dag in Oostenrijk weer compleet. Sam Hendriks was ingevlogen om Ricardo Kishna te vervangen. En Frank de Boers nieuwe assistent Orlando Trustfull bewees zijn waarde in tactisch opzicht.

Kishna ging dinsdag terug naar Nederland, omdat zijn oma is overleden. Aangezien er in Oostenrijk maar weinig aanvallers present zijn, zag De Boer zich genoodzaakt om Hendriks op te roepen. Keeper Andre Onana had dinsdag nog de spitspositie ingevuld. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Trustfull liet zien waarvoor hij was aangetrokken. De Boer wilde hem graag bij zijn staf hebben, vanwege zijn tactische vernuft. Bij het partijspel legde hij het spel vaak stil om spelsituaties uit te leggen. De nadruk lag met name op het druk zetten, iets wat de supporters als muziek in de oren moet klinken.

Voor de rest was het ook in Oostenrijk warm. Heel warm. De spelers zochten geregeld verkoeling en er waren veel drinkpauzes ingelast. In de middag kreeg het zoeken naar verkoeling zelfs een nieuw hoogtepunt dankzij een potje raften.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17751