De Boer: ‘Het is nu gewoon de beste linksback van Nederland’

Bron: ajaxfanzone.nl

Frank de Boer is in zijn nopjes met de terugkeer van Mitchell Dijks bij Ajax. De oefenmeester is van mening dat Dijks enorme stappen heeft gezet, volwassener is geworden en minder oog heeft voor randzaken. “Ik denk dat hij de beste linksback van Nederland is”, aldus De Boer in gesprek met Ajax TV over de 22-jarige Dijks.

‘Mitchell had bij SC Heerenveen een moeilijke start maar groeide bij Willem II uit tot een vaste waarde. Wij weten allemaal de situatie met Boilesen en dan kijk je eerst op de Nederlandse markt. Mitchell heeft zich enorm ontwikkeld bij Willem II dat op dezelfde manier als Ajax speelt. In het verleden vond ik Mitchell niet volwassen genoeg maar daar hadden meer spelers last van. Ze denken als prof bezig te zijn maar hebben daarnaast nog teveel oog voor randzaken. Mitchell plaatste ooit twee dagen voor een wedstrijd een grote tattoo op zijn kuit. Dan vraag ik mij af of je met voetbal of met randzaken bezig bent. Dat zal nu niet snel meer gebeuren bij hem, daar is hij nu wel achter en dat siert hem’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/06/30/de-boer-het-is-nu-gewoon-de-beste-linksback-van-nederland/

Gegevens