De Boer staat te kijken van finaleplek Dnjepr

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer spreekt zijn ploeg toe voor de verlenging tegen Dnjepr.© Pro Shots

Het Europese avontuur van Ajax zit er al een tijdje op. Het werd een campagne waar we niet met voldoening op terugkijken. Zelfs niet nu de ploeg die Ajax uitschakelde, Djnepr Dnjepropetrovsk, het tot de finale van de Europa League heeft geschopt.

Dnjepr bereikte ten koste van Ajax de kwartfinales en was vervolgens ook te sterk voor Club Brugge en Napoli. De Oekraïners mogen nu proberen Sevilla van prolongatie van de beker te weerhouden, terwijl Ajacieden al een tijdje zijn aangewezen op hun televisie.

“Dnjepr verdient het er te staan omdat ze er staan,” aldus Frank de Boer tegenover Ajax Life. “Qua spel kun je er je vraagtekens bij zetten, maar Dnjepr is niet zomaar finalist. Ik denk dat wij er ook hadden kunnen staan. En misschien wel moeten staan. Maar dat is niet zo. Ik wens Dnjepr veel succes.”

Het is misschien wat overtrokken om te stellen dat Ajax dit jaar in de Europa Leaguefinale 'had moeten staan', maar als we kort naar de geschiedenis van het toernooi kijken, lukt het toch kleine clubs toch met enige regelmaat om ver te komen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17533