De Boer over nummer 10: “We kunnen twee systemen gebruiken”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax speelde de laatste seizoenen met een verdedigende middenvelder. Ajax-coach Frank de Boer zag het kansenaantal echter afnemen en denkt dat dit komt door het spelsysteem. Daarom probeerde hij het vorige week tegen Cambuur met een aanvallende nummer 10 (punt naar voren).

“Wij denken dat we in de toekomst twee systemen goed kunnen gebruiken”, zei de Ajax-coach tijdens de persconferentie vandaag. “Tegen bepaalde tegenstanders kunnen we met een nummer tien spelen en anders gewoon met de punt naar achteren.” Volgens De Boer kwamen de voordelen direct aan het licht met dit systeem. “Het was nog wat onwennig, maar je zag wel dat bij voorzetten meer mensen voor het doel waren. Het kan niet zo zijn dat iemand een voorzet geeft en dat alleen de spits in het strafschopgebied is.” De Boer zal per wedstrijd bekijken welk systeem hij zal hanteren. “Met de punt naar voren wordt het voor de spits makkelijker, omdat je meer mensen voor het doel hebt en verdedigers dus met meerdere spelers rekening moeten houden. Met de punt naar achteren kun je weer makkelijker opbouwen. Bij dat andere systeem kun je bij knullig balverlies ineens zes mensen kwijt zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/05/15/de-boer-over-nummer-10-we-kunnen-twee-systemen-gebruiken/