Michael Kinsbergen vertrekt bij Ajax; Van Boxtel opvolger?

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De Algemeen directeur Michael Kinsbergen zal bij Ajax vertrekken. Zijn aan het eind van dit seizoen lopende contract wordt niet verlengd door Ajax. Volgens De Telegraaf heeft Ajax Roger van Boxtel op het oog als opvolger.

De politicus is nu voorzitter van de raad van bestuur van PSV-sponsor Menzis en voorzitter van de publieke omroep NPS. Sinds 2011 is hij D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Zijn partijgenoot Hans Wijers, thans voorzitter RvC van Ajax, zou hem hebben voorgedragen. Roger van Boxtel was al eerder bij Ajax actief in 2011. Hij zat in de opgeheven ledenraad, het interim-bestuur en hij zat in de klankbordgroep financiële zaken. Binnen Ajax waren er twijfels ontstaan over zijn eis van een nieuw 2-jarig contract, terwijl Ajax niet verder wilde gaan dan 1 jaar. Ook zijn afwezigheid en gebrek aan leiderschap tijdens de strubbelingen tussen het technisch hart en het eerste team is hem niet in dank afgenomen. Edwin van der Sar, huidig directeur marketing van Ajax, kreeg begeleiding van Kinsbergen en Van der Sar wilde met hem door. De bedoeling was en is dat Van der Sar uiteindelijk algemeen directeur zou worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/04/20/michael-kinsbergen-vertrekt-bij-ajax-van-boxtel-opvolger/

Gegevens