[Verslag] Jong Ajax onnodig onderuit in Venlo

Jong Ajax heeft vanavond een onnodige en onterechte nederlaag geleden in Venlo, tegen de plaatselijke VVV. In stadion De Koel werd met 1-0 verloren.

Jong Ajax voetbalde goed, maar wist dit slechts sporadisch in kansen om te zetten. Owusu raakte in de eerste helft de paal uit een vrije trap en Robert Muric was af en toe dreigend met dribbels en schoten, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainers Ulderink en Stam niet.

VVV Venlo wist echter al helemaal weinig te creëren, maar zag de eerste grote mogelijkheid wel meteen beloond worden met een doelpunt. In de 69e minuut werd na een uitbraak Jong Ajax-keeper Onana omspeeld. Eerst werd nog de paal geraakt, maar in tweede instantie wisten de Limburgers het net te vinden.

Jong Ajax liet de kop niet hangen en werd meteen gevaarlijk aan de andere kant. Drie minuten na de 1-0 kwam Acolatse vrij voor Maëmpäa, maar de aanvaller wist niet meer dan een zacht rolletje naast het doel te produceren. Weer drie minuten later was ook Sam Hendriks gevaarlijk, maar zijn kopbal ging rakelings naast.