Vertraging met werkvergunning zorgt dat Ajax ‘nieuwe Pogba’ misloopt

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax leek het 18-jarige talent Sad’eeq Yusuf Ahmat uit Nigeria binnen gehaald te hebben maar door de vertraging in de bemachtiging van een werkvergunning in Nederland sloeg het Belgische AA Gent direct toe en hengelde de aanvallende middenvelder binnen, zo meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Ahmat komt uit dezelfde Nigeriaanse opleidingsacademie (GBS Academy) als Simon Moses Daddy (zie foto) en CSKA Moskou-speler en voormalig VVV-speler Ahmed Musa. Daddy liep eerder stage bij Ajax en speelde ook een enkele wedstrijd mee met het eerste elftal maar Ajax liet hem lopen. Ook toen was AA Gent er als de kippen bij en Moses speelt sinds januari voor AA Gent en was in zeven wedstrijden goed voor liefst zes doelpunten.

Ahmat genoot interesse van onder meer Liverpool, Juventus en Ajax. ‘De nieuwe Paul Pogba’ zag de aanvraag van een werkvergunning in Nederland diverse malen vertraagd worden, waardoor de keuze uiteindelijk op de Buffalo’s is gevallen. Hij heeft voor twee jaar getekend, vanaf 1 juli.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/03/05/vertraging-met-werkvergunning-zorgt-dat-ajax-nieuwe-pogba-mis-loopt/