Riedewald vindt ‘zes’ de moeilijkste positie van allemaal

Bron: www.ajaxlife.nl

Zien we hier de opvolger van Moisander?© Pro Shots

Jaïro Riedewald is fit genoeg om met Ajax mee naar Polen te reizen. Als hij straks het veld opstapt, is het zoals altijd de vraag op welke positie hij wordt ingezet. Riedewald zelf speel het liefst centraal achterin. “Spelen als nummer zes is het moeilijkst van allemaal,” voegt hij toe.

De fysio’s springen zeer voorzichtig om met Riedewald, die pas een paar maandjes volwassen is. De optredens van Riedewald ogen alsof hij dat al langer is en wat dit nog iets knapper maakt: het gegeven dat-ie eigenlijk nooit in een reeks van vijf wedstrijden op dezelfde positie speelt. Daar komen nog wat fysieke problemen bij.

“Ik heb steeds een beetje last van een pees in mijn knie, het is meer een soort overbelasting. Ik moet goed kijken waar ik kan spelen en hoeveel ik kan trainen. Kan ik voluit trainen of is het beter om het partijtje te laten schieten? Het is lastig, maar je leert je eigen lichaam kennen en mentaal is het ook een ding. Partijtje is het leukste wat we doen, dan is toekijken zwaar,” deelt Riedewald met Ajax Life.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17100