Jong Ajax laat Roda laat terugkomen

De ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam begon buitengewoon voortvarend aan het duel. Al na zeven minuten ontfutselde Fabian Sporkslede een tegenstander de bal. Queensy Menig stuurde Zivkovic in de directe omschakeling weg en de spits rondde beheerst af. Vier minuten later scoorde Riedewald uit een vrije trap van Robert Muric. Menig stond wéér vijf minuten later opnieuw aan de basis van een Zivkovic-treffer. De Groninger tekende knap voor de 3-0, waarmee de wedstrijd beslist leek.

Leek. Want de bezoekers uit Kerkrade kwamen terug. In de eerste helft scoorde Faik door doelman André Onana van dichtbij te verschalken. Nog altijd was er geen man overboord voor de Ajacieden, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Roda JC meer grip op het duel. Een dubbele wissel voor rust kreeg zijn uitwerking, want Jong Ajax kwam nog zelden voor de goal van doelman Verbist.