Ajax A1 domineert minder, maar verslaat Barça A1 nu wel

Cerny gaat de boeken in als maker van het enige doelpunt.© ProShots

Het contrast was vrij groot. Maar het eindresultaat is er wel naar. Waar Ajax A1 in Spanje domineerde zonder te winnen, werd er dit keer gewonnen ondanks minder te imponeren. De talenten waren met 1-0 te sterk voor Barcelona A1.

Net als twee weken geleden speelden de A-junioren van Ajax hun beste 45 minuten voor rust. Het leverde diverse kansen op, met name voor Adham el Idrissi, maar er werd niet gescoord. Het lukte de spits niet om oog in oog met de keeper af te ronden.

De twee talenten die zich het meest lieten zien, waren Donny van de Beek en Robert Muric. Van de Beek was zowel aanvallend als verdedigend belangrijk, terwijl Muric trachtte te vleugelflitsen. Dat lukte niet altijd, maar het optreden van de Kroaat mocht op zijn minst als hoopvol worden beschouwd.