De Boer: 'Zivkovic legde in het begin lat te hoog'

Bron: www.ajaxlife.nl

Nu de doelpunten van Kolbeinn Sigthórsson uitblijven en Arek Milik ook nog niet klaar lijkt voor het grote werk, wordt de roep om Richairo Zivkovic steeds luider. Maar dat betekent niet dat de zomeraankoop snel zijn debuut maakt. Volgens Frank de Boer moet hij vooral geduld hebben en dan komt alles wel goed.

Om te omschrijven hoe Zivkovic bij Ajax binnenkwam heeft De Boer een opvallende vergelijking. “Hoe hoog leg je de lat zelf? En raak je daardoor uiteindelijk teleurgesteld? Ik kan ook zeggen dat ik de Champions League wil winnen, maar dan weet je bijna al bij voorbaat dat het op een teleurstelling uitdraait,” zegt de kampioenenmaker voor de camera van Ajax TV.

“Natuurlijk willen wij de Champions League winnen, maar als dat gebeurt zou dat een ongelooflijke verrassing zijn. Je moet wel doelstellingen hebben, maar ze moeten niet bijna onbereikbaar zijn.”

En daar ging het bij Zivkovic mis in het begin. Hij wilde te veel en te snel. “Ik denk dat hij dat in het begin een beetje heeft gedaan. Nu denk ik dat hij dat inziet, maar ook inziet dat hij nog een lange weg heeft te gaan.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16329