Ajax Vrouwen winnen dankzij Hoogendijk van ADO

Hoogendijk doet een sprongetje van vreugde na haar tweede doelpunt.© Ajax Images

Wat Ajax 1 en de A1 dinsdag niet lukte, kregen de Ajax Vrouwen wel voor elkaar: winnen. De dames van ADO Den Haag werden daar het slachtoffer van. Op De Toekomst werd het 3-1 voor Ajax.

De overwinning was voor een groot deel te danken aan Anouk Hoogendijk. De van Arsenal teruggekeerde speelster maakte twee doelpunten. Al in de tweede minuut maakte ze de openingstreffer. Vervolgens verzuimde de Ajax de voorsprong te vergroten.

Daardoor bleef ADO in de wedstrijd en vlak na rust maakte de ploeg uit Den Haag zelfs de gelijkmaker. Maar twee minuten na de 1-1 stond Ajax alweer op voorsprong. Hoogendijk maakte met een boogbal haar tweede doelpunt van de avond.

In de 65e minuut gooide Marjolijn van den Bighelaar de wedstrijd op slot. De ADO-keeper tikte een voorzet van Marlous Pieëte voor de voeten van Van den Bighelaar, die makkelijk kon scoren.