Jong Ajax toont veerkracht en verslaat Sparta

Het was mouwen opstropen, en dat deed Jong Ajax.© Proshots

Jong Ajax heeft in een enerverende wedstrijd met 4-2 gewonnen van Sparta Rotterdam. De ploeg toonde veerkracht nadat een 2-0-voorsprong binnen enkele minuten was weggegeven.

Trainers Andries Ulderink en Jaap Stam konden geen beroep doen op een blik spelers uit het eerste elftal, met de Champions Leaguewedstrijd tegen PSG voor de deur. Alleen Ricardo Kishna maakte zijn opwachting op De Toekomst.

Des te knapper was het dat Jong Ajax na zestig minuten op 2-0 stond. In de tweede minuut opende Danny Bakker, op aangeven van Kishna, al de score. Elton Acolatse verdubbelde de marge in de 57ste minuut, nadat Queensy Menig de bal op de lat schoot en Acolatse in de rebound eerst de paal raakte.

Sparta had tot die tijd wel wat kansen gehad, maar baarde toch opzien door de stand binnen enkele minuten weer gelijk te trekken. Huseyin Dogan schoot van afstand raak, Johan Voskamp kopte de bal een paar minuten later slim over Peter Leeuwenburgh heen.