Tsjechië - Nederland

Bron: www.ajaxlife.nl

Cillessen heeft al iets te vaak gebaald dit seizoen.© ProShots

Kunnen we al spreken van een crisis bij het Nederlands Elftal? Misschien is dat wat vroeg. Maar feit is dat Oranje de eerste twee wedstrijden onder bondscoach Guus Hiddink verloren heeft.

Na de kansloze nederlaag tegen Italië verloor de nummer 3 van het afgelopen WK dinsdag van Tsjechië (2-1). De nederlaag tegen de Tsjechen was vooral dom en onnodig.

Hiddink had zijn basisteam – met daarin plaats voor Jasper Cillessen en Joël Veltman, Davy Klaassen zat de hele wedstrijd op de bank – in een 5-3-2-formatie het veld opgestuurd. Maar zo succesvol als die tactiek in Brazilië was, zo stroef liep het tegen Tsjechië.

Na 39 minuten had Hiddink genoeg van het WK-systeem en schakelde hij terug naar 4-3-3. Van die wispelturigheid werd Joël Veltman het slachtoffer. Hij werd gewisseld voor Luciano Narsingh.

Daarna ging Oranje iets beter spelen en kwam het terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Stefan de Vrij. Daley Blind slingerde de bal voor op het hoofd van de verdediger, die de bal tegendraads inknikte.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16142