Hiddink gooit 5-3-2 na Tsjechische tegenslag overboord en slachtoffert Veltman

Bron: ajaxfanzone.nl

Guus Hiddink heeft dinsdagavond al in de eerste helft de speelwijze van het Nederlands elftal aangepast. Na 38 minuten besloot de bondscoach verdediger Joël Veltman  naar de kant te halen ten faveure van aanvaller Luciano Narsingh.

Hiddink koos in Praag voor het 5-3-2 systeem, dat op het succesvolle WK onder leiding van Louis van Gaal uitstekend beviel. Na een kleine veertig minuten besloot de keuzeheer echter weer voor een systeem met vier verdedigers en drie aanvallers. Dat deed hij bij een 1-0 achterstand, tot stand gekomen dankzij een fraai schot van Borek Dockal.

Veltman werd op Tsjechische bodem het slachtoffer van het povere spel van Oranje, dat nauwelijks dreiging ontwikkelde en niet stabiel oogde. De Ajacied mocht in de verloren oefenwedstrijd tegen Italië (2-0) nog invallen om een tactische ingreep mogelijk te maken. Toen kwam de verdediger voor Jeremain Lens, al lag daar een 2-0 achterstand plus een rode kaart voor Bruno Martins Indi aan ten grondslag.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/09/09/hiddink-gooit-5-3-2-na-tsjechische-tegenslag-overboord-en-slachtoffert-veltman/