Cillessen en Veltman verliezen met Oranje

Het Nederlands Elftal is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een slechte wedstrijd en een nederlaag. Tegen Tsjechië werd met 2-1 verloren.

Oranje begon toch met een 5-3-2-opstelling maar ook dat bleek geen succes. Na 21 minuten kwam Oranje achter. Dockal, middenvelder van Sparta Praag, schoot prachtig raak. De bal was onhoudbaar voor de redelijk keepende Jasper Cillessen. Minder ging het met Veltman. Hij moest na 38 minuten het veld ruimen voor aanvaller Luciano Narsingh waarmee Oranje weer 4-3-3 ging spelen. In de tweede helft kwam Oranje gelijk door Stefan de Vrij. Hij kopte goed in na een voorzet van ex-Ajacied Daley Blind. Nederland gaf het in de blessuretijd toch weg door een blunder van Darryl Janmaat. De ex-Feyenoorder wilde terugkoppen op Cillessen, maar raakte de paal en de afgeketste bal werd door Vaclav Pilar binnengeschoten.

Forum: Kwalificatie EK 2016